HDSSB: Glavaš je nevin, a ubojice šeću Osijekom

OSIJEK – Branimir Glavaš nevin je presuđen u montiranom političkom procesu, presudom koju HDSSB ne priznaje niti će ju ikada priznati – poruka je jučerašnjeg priopćenja čelnika te stranke, Vladimira Šišljagića i Krešimira Bubala, predsjednika i zamjenika predsjednika HDSSB-a. Javnosti su se obratili nakon što je u jučerašnjem (17. srpnja) izdanju Jutarnjeg lista objavljen članak ”Provokacija na spomeniku u Osijeku – žrtve velikosrpske agresije i Srbi koje je smaknuo Glavaš!”.

”Još jednom podsjećamo da je Branimir Glavaš nevin presuđen u montiranom političkom procesu, presudom koju HDSSB ne priznaje niti će ju ikada priznati. U isto vrijeme ubojice nevinih sugrađana koje je Odbor za postavljanje spomen-ploče uvrstio u popis žrtava velikosrpske agresije i danas slobodno šeću Osijekom, a neke od njih se za lažno svjedočenje protiv Glavaša nagrađuje oslobađajućim presudama za gospodarski kriminal ili im se opraštaju likvidacije i ubojstva koja su osobno priznali, pa čak im se mimo zakona i propisane procedure dodjeljuju državni stanovi”, navode Šišljagić i Bubalo u priopćenju. Čelnici HDSSB-a ističu kako hrvatski branitelji i sve nevine civilne žrtve Domovinskog rata zaslužuju poštovanje te da je spomen-ploča s njihovim imenima postavljena upravo kako bi im se iskazala počast. Podsjećaju i kako je Odbor za branitelje Grada Osijeka u tiskovinama, uključujući i taj list, objavio javni poziv za uvid u imena i prezimena te konzultirao sve mjerodavne institucije kako bi popis poginulih bio što potpuniji. Osim toga, ostavljena je mogućnost da se popis i naknadno popuni na samom spomeniku.

”I zato su krajnje neprimjerene i neprihvatljive insinuacije i konstrukcije autora Drage Hedla u kojima nevine žrtve velikosrpske agresije pokušava staviti u funkciju još jednog svog osobnog obračuna s Branimirom Glavašem i HDSSB-om”, zaključuju u toj stranci.

(R.I.)
Glas Slavonije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.