Cilj REKOM-a je lažima oprati Srbiju, agresora na Hrvatsku, BiH, Kosovo…

Pročitajmo s kakvom pompom predsjednik države odlikuje jednu rigidnu hrvato-mrziteljicu i to nakon neuspjelog pokušaja regionalnog referenduma o nametanju opskurnog REKOM-a po kojem bi evidentna srbijanska agresija trebala biti preinačena u građanski rat na Zapadnom Balkanu. Dakle, evo kako to lijepo zvuči: „Povelja Republike Hrvatske za iznimno i uspješno poticanje procesa suočavanja s prošlošću u Republici Hrvatskoj, dokumentiranje i istraživanje prijeratnih, ratnih i poslijeratnih zbivanja te suradnje s organizacijama civilnoga društva i sličnih institucija u svijetu dodijeljena je šefici udruge ‘Documenta’, Vesni Teršelič“, koja nas je putem neuspjelog REKOM-a, tj. očite britansko-srbijanske podvale, pokušala suočiti s prošlošću viđenu s njezine, anti-hrvatske točke gledanja.

Naime, Teršeličkina udruga latinskog imena ‘Documenta’ navodno istražuje prijeratna, ratna i poslijeratna zbivanja, te promiče javne rasprave vezane uz prijeporne činjenice i interpretacije. Uza sav svoj kvazi-znanstveni trud i obilatu financijsku potporu tradicionalnih neprijatelja ove države i njezine slobode, Teršelička je doživjela apsolutni fijasko pokušajem osnivanja balkanskoga Regionalnog komiteta (odnosno Komisije za utvrđivanje ‘istine’ o ratnim zločinima itd…), REKOM-a; u Hrvatskoj je prikupljeno jedva dvadeset tisuća potpisa uz potpise, jasno, predsjednika i premijera ove ponižene zemlje!
U prosincu prošle godine predsjednik Ivo Josipović je odlikovao i osječkog novinara-cinkaroša Dragu Hedla, a povodom Međunarodnoga dana ljudskih prava, i to Redom Stjepana Radića za osobit ljudski i profesionalni doprinos borbi za ljudska prava, promicanje pravde i demokracije te otkrivanje istine! Slijedom toga ne bi bilo čudno da već sutra ‘bljedoliki mužikaš’ s Pantovčaka odlikuje i bivšeg benkovačkog fiškala-mrtvozornika Škabrnje ’91., Savu Štrbca, danas direktora Informacijsko-dokumentacijskog centra ‘Veritas’ Beograd, koji nam poput Teršeličke ‘istinski’ pomaže kako bi se suočili s ‘olujnom’ prošlošću iz našeg obrambenog rata protiv srbijanske agresije.
Bilo kako bilo, nije ni čudo kad dobro znamo da takva odličja dolaze iz ruku svojedobnog pravnog savjetnika, dakle prijatelja Haaškog suda, kojemu je upravo on, Ivo Josipović, zdušno i pravnički stručno pomagao u ‘stiliziranju’ optužnica protiv naših, ali ne i njegovih, hrvatskih generala i danas zatočenih u Haagu! Stoga i nema skoro nikakve razlike među ovom dvojicom pravnih stručnjaka, Štrbcem i Josipovićem, barem kad je u pitanju tijesna suradnja s rasističkim sudom u Haagu a osim toga nitko nije čuo da je aktualni hrvatski predsjednik ‘naše’ istočne susjede ikada optužio za agresiju; ta teška riječ nikada nije prešla preko njegovih usana.
A koga je to nedavno odlikovao ‘naš’ predsjednik; zar nepoznatu osobu? Odličja se daju obično poznatim ljudima prepoznatljivim barem po imenu i prezimenu a kod ‘našeg laureata’, Vesne Teršelič, izuzev podozrivog, slovenskog ‘Č’ u prezimenu, ništa drugo se ne zna jer ta ‘dokumentaristica’ svoj ‘obiteljski pedigre’ krije k’o zmija noge. Stoga nije nikakvo čudo što se danas špekulira s njenim pedigreom tako da u njezino podrijetlo sumnja čak i njena politička istomišljenica, imenjakinja Vesna Pusić, dok Slunjani kažu kako je njezin otac bio kordunaški četnik iz Drugoga svjetskog rata! Ipak najbliža istini je ‘špekulacija’ po kojoj je ta ‘šarmantna-praznoglava dokumentaristica’ ipak kći poznatog Kominterninog doušnika iz Drugoga svjetskog rata, Slovenca Josipa Jože Kopiniča, na što upućuje i jednako slovensko ‘Č’ u njezinome prezimenu.
Dakako, nije nikakvo čudo da je Vesna Teršelič postala miljenicom predsjednika države obzirom da je on i tako okružen pomno probranim (ili nametnutim?) ‘špijunčinama’ na Pantovčaku poput glavnog mu savjetnika, britanskog ‘špiclova’ Dejana Jovića ili pak domaćeg sina, ‘security’-savjetnika Saše Perkovića, a negdje u pričuvi aktivno djeluje i neizostavni ‘OZNAŠ’, Budo Lončar; lijepo društvo Yu-gov(n)ića! Kvocijent inteligencije malog Saše, IQ, ravan je, kažu, sobnoj temperaturi odnosno jednak je Teršelič-Kopiničkinom, koja jednako sinčiću Josipa Perkovića – lica s njemačke tjeralice – nije u stanju spojiti dvije suvisle rečenice!
Pitanje je samo, hoće li Poveljom zahvalnosti okićena Teršelička alias Kopinička skoknuti do Beograda pa novoizabranog predsjednika, starog četnika Tomu Grobara suočiti s prošlošću njegova Kalašnjikov-dejstvovanja po civilima srijemskog sela Antin tijekom srbijanske agresije na Hrvatsku? Sasvim je jasno da to ne će napraviti jer je njezin primarni zadatak (dobro plaćeno) pljuvanje po Domovinskom ratu na opće zadovoljstvo ‘naše’ političke ‘elite’ koja s druge strane putem Ministarstva financija zatočenom Slobodanu Praljku ‘propisuje’ porez na iznesenu istinu o Domovinskom ratu držeći je šundom: Tvrtka ‘Oktavijan’ (koju je 1995. utemeljio upravo hrvatski general i branitelj, Slobodan Praljak) mora platiti čak 628.726,64 kune na ime neplaćenog poreza na 18 knjiga umirovljenoga generala Slobodana Praljka napisanih mahom u haaškom zatvoru, odlučilo je svojim rješenjem hrvatsko Ministarstvo financija kojem je na čelu ministar Slavko Linić. Porez se mora platiti jer je Ministarstvo kulture 2008. donijelo mišljenje da Praljkova djela nisu knjige nego brošure, dakle čisti šund! Praljku je rješenje o plaćanju poreza na knjige došlo u trenutku kad iščekuje presudu Haaškoga suda za počinjenje ratnog zločina, otkriva Jutarnji list!
Eto, zahvaljujući upravo takvim anacionalnim, antihrvatskim osobama yugo-provenijencije, poput Ive Josipovića, Vesne Teršelič alias Kopinič i inoj anti-hrvatskoj klateži, i povijest našega obrambenog Domovinskog rata, metaforički kazano, polako se pretvara u jeftini šund na koji se plaća i porez pod imenom ‘suočavanja s prošlošću’! Dokle će to trpjeti pošteni hrvatski narod i njegovi branitelji, dokle će nam prošlost tumačiti osobe kojima je neovisnost Hrvatske teški balast na njihovim do zemlje povijenim plećima jer ju, ili ne vole ili im nikada nije ni bila domovinom?

Damir Kalafatić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.