Knjige

KNJIGE KOJE MOŽETE NARUČITI PREKO DRUŠTVA HDLSKL OBŽ

Brojim do sto! (In memoriam: Ivan Vekić 1938. – 2014.)

Knjiga je sadržajno vezana za Vekićev zadnji pisani tekst koji je započeo pisati prije nego je preminuo i koji do sada nije poznata javnosti. Ta knjiga je i njegova bogata autobiografija koja prati cijeli njegov životni vijek i rad od mladosti do same smrti.

Profesorica književnosti Antonija Vranješ je uređivač a Damir Buljević, urednik knjige.

 

“Na bojištu sjećanja”

Iskazi pod naslovom “Sunčica”

260 dana

Monografija dubrovačkih logoraša

Putevima pakla kroz srpske konc.logore 1991 u 21 stoljeće

Posljednja presuda u ime naroda

Život za domovinu

Kroz pakao u slobodu

Sjećanja dubrovačkih logoraša

Nek’ ne dođe nitko do prijatelj drag

Čuvari Vukovara  – Petar Brozović

Borovsko nebo čisto jesmo li te voljeli svi isto

——————————————————————————————————————

“Na bojištu sjećanja”

U povodu 22. obljetnice vukovarske ratne tragedije vukovarski branitelj, zatočenik srpskih logora i ratni vojni invalid Davor Batrac Keks iz Donje Motičine objavio je knjigu “Na bojištu sjećanja”. Autor, inače predsjednik Udruge vukovarskih veterana Našice, knjigu je namijenio hrvatskim braniteljima koji su branili domovinu, koji su u ratu doživjeli razne traume, a nakon rata teške stresove.

– Želja mi je da ova knjiga trgne sve one hrvatske branitelje koji su prošli ratne strahote, odali se paklu alkohola te počeli uništavati svoj i život svoje obitelji. Potrebno je opet pronaći snagu i volju te se pokušati oduprijeti iskušenjima. Jer, i kada gotovo sve nade potonu, kada se umorite od borbe s pritiskom, ostaje svjetlo vjere – poručuje Batrac.

10154551_686003338104861_1955427792_n

 

——————————————————————————————————————————————————

Počast stradalima

Na 20. obljetnicu sjećanja na njihovu žrtvu u obrani Vukovara, počast je stradalim braniteljima u petak 9. rujna odana u Policijskoj upravi međimurskoj i PU varaždinskoj, a u nedjelju 11. rujna pored svete mise u varaždinskoj katedrali, u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi predstavljena je monografija Vukovar Varaždin 1991. Njezin je urednik Ivan Piskač bio član ratnog zapovjedništva Zasebne policijske postrojbe PU Varaždin koja je, kako doznajemo, imala svakodnevna borbena djelovanja u obrani Vukovara i Borova naselja od 11. rujna do 20. studenog 1991. godine. Naime, uspostavom demokratske i neovisne hrvatske države počelo je protuustavno djelovanje dijela Srba u Hrvatskoj, a potom i brojne terorističke akcije srpskih pobunjenika. Oni su postali oruđe velikosrpske politike s porukom koja je aludirala na to da „svi Srbi moraju živjeti u jednoj državi“, što je neizbježno vodilo u agresiju i rat.

——————————————————————————————————————-

15.rujna 2011.g. u 19 sati u Novinarskom domu, Zagreb, Perkovćeva 2, Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora predstavilo je tiskane iskaze zatočenih žena nad kojima je izvršen ratni zločin silovanje, prešućen, neprocesuiran.

Pozivamo Vas da date podršku žrtvama i potaknete institucije države da pokrenu  pravne procese, kazne  počinitelje i obešteti žrtve.

——————————————————————————————————————–

Promocija knjige „260 dana“ o desetogotišnjem dječaku, zatvoreniku srpskih koncentracijskih logora
14 Kolovoz 2011 na prepunom brodu Galija održano predstavljanje knjige mladog autora Marijana Gubine pod nazivom “260 dana”. Marijan, danas 30-godišnjak, na vrlo emotivan način opisuje svoja sjećanja iz vremena 1991. i 1992. godine. Naime, u to je vrijeme kao desetogodišnjak na svojoj koži osjetio kako je to biti zlostavljan i kako to izgleda biti zatočenik logora.
Osim velikog broja Osječana, predstavljanje knjige “260 dana” svojim su prisustvom uveličali brojni pripadnici Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora, Župan Osječko-baranjske županije  dr. Vladimir Šišljagić te ostali državni  dužnosnici.

——————————————————————————————————————–

HDLSKL – Zdenko Bulić
“Monografija dubrovačkih logoraša ”
2011. godina, 287 stranica


 

Knjiga se može naručiti

TRG BANA JELAČIĆA 6 / 4
HR -10 000  ZAGREB
Telefon / dalekoumnoživać:
(+385) 01/ 48 16 924
Knjiga se može naručiti i u PODRUŽNICA ŽUPANIJE DUBROVAČKO NERETVANSKA  Dubrovnik

——————————————————————————————————————–


Knjiga se može naručiti u PODRUŽNICA ŽUPANIJE OSJEČKO – BARANJSKE

——————————————————————————————————————–

Knjiga se može naručiti

TRG BANA JELAČIĆA 6 / 4

HR -10 000  ZAGREB

Telefon / dalekoumnoživać:
(+385) 01/ 48 16 924

———————————————————————————————————

HDLSKL – Danijel Rehak

NEK’ NE DOĐE NITKO DO PRIJATELJ DRAG “

 2005. godina, 478 stranica

Sve informacije i narudžbe možete ostvariti preko brojeva telefona HDLSKL i Centra za istrživanje ratnog zločina Vukovar

 


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.