Zbog čega u Registru hrvatskih branitelja ni među pola milijuna ljudi nema čovjeka pod čijim smo vodstvom pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi?

Sredstvima javnog priopćavanja

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) ogorčena je da u Registru hrvatskih branitelja, za kojeg je ministar branitelja izjavio da je „najčasniji popis“, ni među pola milijuna objavljenih imena, nema dr. Franje Tuđmana, bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, vojskovođe i Vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskoga rata. Međutim, njega nema ni među „neborbenim braniteljima“, nema ga nigdje, pa se pitamo: tko je onda u vrijeme rata bio zapovjednik Hrvatske vojske i Hrvatske policije, tko je odobravao ratne operacije, dodjeljivao činove, Spomenice, postavljao zapovjednike brigada, uručivao činove generalima, itd., i tako redom. Ako dr. Franjo Tuđman barem prema ovom „najčasnijem popisu“ nije bio ni najobičniji vojnik kako to i zbog čega se njegovo ime neprestano spominje na Međunarodnom sudu u Haagu? Na ovom popisu nalaze se imena svih njegovih zamjenika, članova Glavnog stožera Oružanih snaga, ali ne i njegovo. Tko je taj koji je odlučio da se i na ovakav način marginalizira i podcjenjuje uloga čovjeka pod čijim smo vodstvom pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi, koji je među najzaslužnijima za stvaranje hrvatske države, koju nismo dobili „na dlanu“ već u krvavoj borbi sa srpskim, crnogorski agresorom, te pripadnicima zločinačke JNA? Jer, ako nema dr. Tuđmana na popisu hrvatskih branitelja, i još k tome kao Vrhovnog zapovjednika, onda se stječe dojam da smo mi jedina vojska na svijetu koja je pobijedila u ratu, a da nije imala nikoga tko je bio na čelu te pobjedničke vojske. Tražimo i zahtijevamo od Ministarstva branitelja, ali i ostalih institucija da isprave ovu strašnu i neoprostivu nepravdu, te da netko zbog ovog propusta i odgovara.

Ako smo izmislili pojam „neborbeni branitelj“ onda neka se dr. Franji Tuđmanu dodijeli priznanje – „počasni hrvatski branitelj“. Da nije žalosno, bilo bi smiješno.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke, tel/fax:048-651-573, 099-6651-562

mladen.pavkovic@podravka.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.