Knjige

 

UTVRDA OSIJEK

Ratni zapisi koji su vođeni krajem 1991. i početkom 1992. godine, bili su temelj za nastanak knjige „Utvrda Osijek“. Brigadir Eduard Bakarec, zapovjednik 106. brigade i obrane Osijeka i pukovnik Vladimir Šimić knjigu su počeli pisati još ’92., a ’95. rad na njoj je zaustavljen. Sve do proljeća 2021., na 30. obljetnicu početka Domovinskog rata.

Brojim do sto! (In memoriam: Ivan Vekić 1938. – 2014.)

Knjiga je sadržajno vezana za Vekićev zadnji pisani tekst koji je započeo pisati prije nego je preminuo i koji do sada nije poznata javnosti. Ta knjiga je i njegova bogata autobiografija koja prati cijeli njegov životni vijek i rad od mladosti do same smrti.

Profesorica književnosti Antonija Vranješ je uređivač a Damir Buljević, urednik knjige.

——————————————————————————————————————

“Na bojištu sjećanja”

U povodu 22. obljetnice vukovarske ratne tragedije vukovarski branitelj, zatočenik srpskih logora i ratni vojni invalid Davor Batrac Keks iz Donje Motičine objavio je knjigu “Na bojištu sjećanja”. Autor, inače predsjednik Udruge vukovarskih veterana Našice, knjigu je namijenio hrvatskim braniteljima koji su branili domovinu, koji su u ratu doživjeli razne traume, a nakon rata teške stresove.

– Želja mi je da ova knjiga trgne sve one hrvatske branitelje koji su prošli ratne strahote, odali se paklu alkohola te počeli uništavati svoj i život svoje obitelji. Potrebno je opet pronaći snagu i volju te se pokušati oduprijeti iskušenjima. Jer, i kada gotovo sve nade potonu, kada se umorite od borbe s pritiskom, ostaje svjetlo vjere – poručuje Batrac.

10154551_686003338104861_1955427792_n

HDLSKL – Zdenko Bulić
“Monografija dubrovačkih logoraša ”
2011. godina, 287 stranica

——————————————————————————————————————–

 

Knjiga se može naručiti u PODRUŽNICA ŽUPANIJE OSJEČKO – BARANJSKE

——————————————————————————————————————–

———————————————————————————————————

HDLSKL – Danijel Rehak

NEK’ NE DOĐE NITKO DO PRIJATELJ DRAG “

 2005. godina, 478 stranica

Sve informacije i narudžbe možete ostvariti preko brojeva telefona HDLSKL i Centra za istrživanje ratnog zločina Vukovar

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.