UBIUDR: U škole uvesti predmet ‘Hrvatski obrambeni Domovinski rat’

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata koprivničke Podravke (UBIUDR) predlaže Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvu branitelja da se od početka iduće školske godine u sve osnovne škole, po uzoru na uvođenje zdravstvenog odgoja, u obrazovni sustav uvede i poseban predmet s nazivom „Hrvatski obrambeni Domovinski rat“.

BiH-djeca-skola“Naime, svjedoci smo da učenici osnovnih škola, ali na žalost i mnogi drugi, znaju vrlo malo ili površno o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, odnosno o agresiji na Republiku Hrvatsku, žrtvama, ratnim štetama, junacima Domovinskoga rata i brojnim drugim stvarima vezanim uz ovu temu”, navodi u večerašnjem priopćenju predsjednik udruge Mladen Pavković.

U školskim programima, o Domovinskome ratu, danas se, na žalost, uči svega nekoliko školskih sati što nije dovoljno. Taj predmet trebali bi predavati školovani sudionici Domovinskoga rata, (tu prije svega mislimo na časnike Hrvatske vojske i policije), što zasad nije slučaj.

U Republici Srbiji (i Republici Srpskoj!), na primjer, koja je bila agresor na Republiku Hrvatsku, djeca uče o ratu, kojeg oni nazivaju „ „Odbrambeno-Otadžbinski rat“, ali sigurno ne uče da su njihovi očevi bili ti koji su ubijali, palili i pljačkali diljem Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine.

Što je razlog da se ovaj predmet ne uvede u hrvatske škole, tim prije što je od agresije na Hrvatsku  prošlo već 20 godina? A osim toga Hrvati se nemaju razloga  bojati istine, koja je oduvijek bila naše najbolje i najjače oružje.

Mladen Pavković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.