Obilježavanje Dana Svih svetih i Dušnog dana 2019. u Osijeku

Sukladno Odluci o obilježavanju blagdana Svih svetih i Dušnog dana potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane od 23.10.2019. te obavijesti Ministarstva hrvatskih branitelja KLASA: 610-01/19-01/37; URBROJ: 52207/1-2-19-12 od 21. listopada 2019., objavljuje protokol obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana za datume.

29. i 30. listopada 2019. (utorak i srijeda)

Mobilni timovi upalit će svijeće na grobovima poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i posjetiti obitelji nestalih čija su tijela ostala na bojištu.

31.1istopada 2019. (četvrtak)

8:15 sati

U vojnoj kapelaniji „Svetog Leopolda Bogdana Mandića” Osijek — objekt vila, D. Cesarića 1 s početkom u 8:15 sati održat će se misa zadužnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Svetu misu će služiti kapelan policijske kapelanije Sv. Jeronim u Osijeku, Stjepan Harjač .

11:00 sati

Svečano polaganje vijenaca u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata održat će se kod Spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata na Trgu slobode, uz postroj pripadnika počasnih desetina HV i MUP-a kao i pripadnika Hrvatskih sokola Osječko-baranjske županije, te uz nazočnost izaslanstava i dužnosnika po protokolu.

12,00 sati

Svečano polaganje vijenaca u spomen na sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata održat će se kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Centralnom groblju u Osijeku, uz postroj pripadnika počasnih desetina HV i MUP-a kao i pripadnika Hrvatskih sokola Osječko-baranjske županije, te uz nazočnost izaslanstava i dužnosnika po protokolu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.