LOGORAŠI PREDSTAVILI PROJEKT ZA CJELOŽIVOTNO UČENJE “GRUNDTVIG”

Logoraši uređuju Spomen park u sklopu projekta “Grundtvig”

grundtvig

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije  predstavila je projekt za cjeloživotno učenje “Grundtvig”,  kod spomen obilježja logoraša u Nemetinu. Riječ je o programu realiziranom preko Agencije za mobilnost i programe EU. Potprogram u kojem sudjeluju logoraši je “Parkovi i vrtovi Europe”, a svoje znanje su usmjerili na uređenje vlastitog spomen parka.

Program za cjeloživotno učenje , kroz cjeloživotno učenje nastoji doprinijeti razvitku Europske unije kao naprednog društva znanja, s održivim gospodarskim razvitkom, većim brojem i boljim radnim mjestima te većom društvenom kohezijom. Posebice nastoji potaknuti razmjenu, suradnju i mobilnost među ustanovama i sustavima obrazovanja i osposobljavanja unutar Europske unije kako bi postali uzorom kvalitete na svjetskoj razini.

Projekt je realiziran s partnerima iz Litve, Estonije, Poljske, Njemačke, Austrije, a potpora je stigla i s Poljoprivrednog fakulteta i njenih stručnih suradnika Program je usmjeren  na potrebe u obrazovanju i osposobljavanju koje se odnose na sve oblike obrazovanja odraslih u kojima ne prevladava strukovni aspekt, kao i na ustanove i organizacije koje provode ili olakšavaju bilo koji oblik mogućnosti za obrazovanje odraslih.Ovo je vid učenja,edukacije,upoznavanja kulture zemalja partnera koji sudjeluju u programu ali i isto tako nama važan segment a to je jedan oblik resocijalizacije članova udruge kroz radove u vrtovima i parkovima rekao je predsjednik udruge Damir Buljević.

O samom programu govorila je voditeljica Alka Turalija, dipl. ing. viši predavač, Predstojnik Katedre za agrikulturu i hortikulturu, J.J.Strossmayera u Osijeku.

Anica Perković profesorica engleskog jezika govorila je o potrebi savladavanja i učenja stranih jezika radi bržeg i lakšeg obrazovanja i educiranja.

Gradonačelnik grada Osijeka Ivan Vrkić pohvalio je projekt ,zalaganje udruge i ponudio pomoć u vezi daljnjeg razvoja kako projekta tako i spomen parka.

2131.1

 

 

6

5

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.