Vrijeme heroja – kako smo obranili Vukovar i Hrvatsku

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, u srijedu, 16. studenog 2022. godine, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana je tribina pod nazivom ”Vrijeme heroja – kako smo obranili Vukovar i Hrvatsku” koju je organiziralo Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije.

Voditelji tribine, predsjednik Društva Damir Buljeveći i Maja Muškić, predstavili su nazočnima heroje koji su tijekom rata 1991. stali pred neprijatelja braneći ne samo Vukovar nego cijelu Hrvatsku – Branimira Jokića, Sinišu Martinovića, Davora Batraca Keksa, Željka Šantića, Igora Švraka i Josipa Brkića. Svi na bini bili su branitelji Vukovara i bivši zatočenici srpskih koncentracijskih logora.

Predsjednik podružnice OBŽ Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Damir Buljević naglasio je kako je izuzetno važno da nove, mlade generacije znaju istinu o Domovinskom ratu i događajima iz ratnog Vukovara.

Ovo je prigoda da se sjetimo vukovarskih branitelja koji su dragovoljno otišli braniti grad, ne samo iz Vukovara, već i ostalih dijelova Hrvatske. Govorit ćemo o braniteljima iz Osječko-baranjske županije, iz Osijeka, Đakova, Našica ,Donje Motičine i drugih mjesta koji su se na poziv vukovarskog Kriznog stožera prijavili i dragovoljno otišli braniti Vukovar. Oni su prikazali svoj ratni put i sudbinu te dane provedene u zatočeništvu zbog kojih su postali istinski heroji – kazao je Buljević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.