U Vukovaru otkriven spomenik ‘Otac i sin’ u sjećanje na Petra i Igora Kačića

Spomenik je otkrila supruga i majka poginulih Irena Kačić

Na mjestu budućeg Doma ratnika na Bogdanovačkoj cesti u Vukovaru danas je, u povodu obilježavanja Dana sjećanja za žrtvu Vukovara, otkriven spomenik “Otac i sin” koji predstavlja poginule vukovarske branitelje Petra i Igora Kačića.

Spomenik je otkrila supruga i majka poginulih Irena Kačić te tom prigodom naglasila da je to spomenik za sve očeve i za sve sinove poginule u obrani Vukovara i vukovarske četvrti Sajmište.

Podizanje i otkrivanje spomenika organizirala je Udruga ratnika hrvatskoga obrambenog rata (URHOR), autor trometarskoga mramornoga spomenika je Mario Matković, kipar iz Bogdanovaca, a svečanosti otkrivanja spomenika, među ostalima, nazočili su izaslanik predsjednika Republike Hrvatske brigadni general Ivan Jurić, ministar branitelja Predrag Matić i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo.

Petar Kačić (1947-1991) bio je zapovjednik obrane vukovarske četvrti Sajmište, a njegov 16-godišnji sin Igor bio je maloljetni branitelj Vukovara, zarobljen je po okupaciji Vukovara i ubijen na Ovčari. On je i najmlađa žrtva ubijena na Ovčari.

PolitikaPlus/Hina/Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.