Stožer za obranu hrvatskog Vukovara najavljuje prosvjed 2. veljače

U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru održat će se 2. veljače veliki prosvjedni skup protiv uvođenja dvojezičnosti u tome gradu, najavljeno je na konferenciji za novinare tog stožera.

VUKOVAR

“Prosvjed je legitimno sredstvo kojim želimo prisiliti vladu da odustane od uvođenja dvojezičnih natpisa u hrvatskome Vukovaru jer to nije ono za što smo se borili, za što su naši prijatelji ginuli. Vukovar je područje od posebnog državnog interesa pa se prema njemu tako treba i ponašati”, rekao je predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić.

U proglasu koji je novoosnovani Stožer za obranu hrvatskog Vukovara objavio u petak bilo je navedeno da su ga utemeljili branitelji Vukovara, ratni vojni invalidi, zatočenici srpskih koncentracijskih logora, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, dočasnici i časnici Oružanih snaga RH i MUP-a, zapovjednici u obrani Vukovara, zapovjednici i dužnosnici u ratnim postrojbama Oružanih snaga RH u vrijeme Domovinskog rata, a sada stanovnici grada Vukovara. Stožer je utemljen radi obrane digniteta Domovinskog rata koji će, kako ocjenjuju, biti ugrožen uvođenjem dvojezičnosti u Vukovaru.

Na prosvjedni skup 2. veljače, osim građana kojima je Vukovar na srcu, pozvani su članovi braniteljskih udruga i pripadnici ratnih postrojba Hrvatske vojske (HV) te svi umirovljeni generali HV-a s Antom Gotovinom i Mladenom Markačem na čelu.

Također je rečeno kako taj stožer ima informacije da će ovih dana na zgradi Državne uprave u Županijskoj ulici u Vukovaru biti otkrivena ploča s dvojezičnim natpisom. Stožer zato poziva Vukovarce da “pozorno prate tijek događaja i da – kad se bude otkrivala ploča – dođu i što glasnije iskažu svoje neslaganje zviždanjem”.

Članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara najoštrije su osudili prosvjed Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata (URHOR) najavljen u Vukovaru za 19. siječnja jer ga, kako je rečeno, organiziraju “grupe i pojedinci koji nemaju legitimitet, samo radi osobne promocije”.

D.B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.