Logoraši u projektu „Grundtvig“ obrazovno partnerstvo

Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora podružnice Osječko-baranjske županije u nizu svojih projekata i programa koja ostvaruje u Gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji ostvarilo je  još jedan projekt posebne vrijednosti i pozornosti.

Poznato je da u  korist svojih članova i  istine o Domovinskom ratu, prvenstveno istine o logorima kao mjestima ubojstava,mučenja i masovnih kršenja ljudskih sloboda udruga i njeni članovi daju svoj društveni i osobni doprinos da se strahote i zvjerstva u logorima u Domovinskom ratu ne zaborave a svi zločinci budu procesuirani i  kažnjeni.

Hdlskl Obž isto tako vodi posebnu brigu za svoje članove i njihove potrebe koji su i ljudski i socijalni pa je zbog toga udruga u zahtjevnom natječaju prema EU kroz Agenciju za mobilnost i programe EU uspjela ući u projekt  „Grundtvigobrazovno partnerstvo, u sklopu programa za cjeloživotno učenje.

Sam je potprogram usmjeren na obrazovanje odraslih, a doprinosi razvoju znanja, vještina i sposobnosti koje rezultiraju povećanjem mogućnosti zapošljavanja odraslih osoba i njihovim društvenim i osobnim razvojem. Sudjelovanje  utječe na razvoj obrazovanja odraslih kao važnog dijela cjeloživotnog učenja.Također pruža  pomoć  osobama  iz  osjetljivih  socijalnih  skupina  i  osobama  na margini društva, posebno starijima te osobama koji su obrazovanje napustile prije stjecanja osnovnih kvalifikacija kako bi im se kroz obrazovanje odraslih pružila alternativa.

U programu „Grundtvig“ sudjeluju naši stručni suradnici i partneri a to su ALKA TURALIJA,dipl.ing. viši predavač,Predstojnik Katedre za agrikulturu i hortikulturu i ANICA PERKOVIĆ,prof. viši predavač, Katedra za informatiku i strane jezike sa Sveučilišta  J.J. Strossmayera u Osijeku.

Prvo upoznavanje i predstavljanje projekta bilo je u Zagrebu 20.09.2012.u Leksikografskom zavodu Miroslava Krleže.Predstavljanje u Osijeku za logoraše održano je 17.10.2012. u prostorijama udruge.Program je predstavila prof.Alka Turajlija ,prof.Anica Perković i predsjednik Hdlskl Obž Damir Buljević.Naše zemlje partneri u projektu „Grundtvig“ su;Njemačka,Poljska,Litva,Estonija i Austrija.

Svi  članovi udruge  biti će informirani o  projektu i njegovom napredovanju.

Damir Buljević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.