HRVATSKA OSUDILA SAMU SEBE, A TO ONDA ZNAČI I MENE I TEBE I SVE NAS!

Jezovita je presuda Vrhovnog suda Republike Hrvatske, ako je vjerovati novinarki NL, Zorani Deljanin, kojom taj Vrhovni sud ni manje ni više nego osuđuje cijelu Hrvatsku, praktički – sve hrvatske građane.

To nije ništa drugo neko ponovno nametanje opće krivnje cijelom hrvatskom narodu.U tome su komunisti uz suradnju sa Beogradom bili stručnjaci pa se vjerojatno može nazreti da su još uvijek i učitelji kako se treba ponovno stvoriti i na leđa svih nas natovariti kolektivna krivnja.

Varivode su samo povod da se to razotkrije. Jasno da nitko neće i ne može opravdavati ono što se dogodilo u Varivodama, ali kako se može cijeli hrvatski narod za sve to osuditi i proglasiti krivim? Budući da ubojice nemaju ni ime ni prezime, netko bi mogao pomisliti da su to mogli učiniti i srbočetnici kako bi na cijelu Hrvatsku u danom trenutku uvalili teret kolektivne krivnje.

Drugarica Zorana Doljanin, pišući o Varivodama, dobila nevjerojatno mnogo prostora u današnjem NL (21. 07. 2012., str. 1., 4., i 5.). Gotovo više nego Vukovar, Škabrnja, itd.

Posebno i dva navrata ističe izjavu Jovana Berića da su njegovi „roditelji ubijeni samo zato što su Srbi…“(nav. NL, str. 1. i 5.).

Pripomenuo bih i Zorani Deljanin i Jovanu Beriću da su onda vjerojatno i Hrvati u raznim Vukovarima, Škabrnjama, Ćelijama…poubijani samo zato što nisu bili Srbi.

U slunjskom dekanatu na Kordunu u Domovinskom ratu je ubijeno 340 Hrvata među kojima ima isto tako staraca pa čak i dijete od 3 mjeseca starosti. Kada ćeš ti Zorana u NL o tome pisati? Vjerojatno da su im imena pisana ćirilicom, sasvim sigurno bi se o njima pisalo.

Kako to da Vrhovni sud Republike Hrvatske nije našao za shodno okriviti Srbiju za mnogobrojne krvave zločine počinjene nad tisućama Hrvata? Kada koji zločin dobije ime i prezime počinitelja, onda se ide na aboliciju ili pak na sramotno nisku kaznu.

Za upitati se: tko to ima pravo u moje ime ispričavati se nekomu ili pak tko to ima pravo mene, tebe i sve nas  okriviti za zločin sa kojim mi nemamo ama baš nikakove veze?

Crna slutnja kolektivne krivnje ponovno se nadvila nad Hrvatskom, a kumuje joj sam Vrhovni sud Republike Hrvatske. Ovo je samo moj vlastiti dojam i ništa više!


Dana 21. srpnja 2012., Franjo Jurčević, župnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.