ZBOG ČEGA VODITELJICA DOCUMENTE TRAŽI DA HRVATSKA SAMA PLATI RATNU ODŠTETU, A SRPSKOG AGRESORA NI NE SPOMINJE?

U emisiji HRT-a „Nedjeljom u dva“ ove je nedjelje gostovala Vesna Teršelić, voditeljica Documente. Predložila je da se izjednače prava vojnih i civilnih žrtava rata, te je također rekla da se procjenjuje da je civilnih žrtava između četiri i osam tisuća, čime Hrvatska odaje dojam kako joj sve žrtve nisu jednako bitne i kako postaju tek dio statistike.

Teršelić je dalje istaknula da žrtve polažu nade u pravosuđe i žele da se prizna patnja, tj. da im kroz nekakvi fond Ministarstvo branitelja Hrvatske isplati naknadu. Nije točno, odnosno ova voditeljica ne govori istinu (što i inače čini) da Hrvatskoj nisu sve žrtve jednako bitne.

Prije bi bilo da se ona kroz svoj centar koji plaća Hrvatska(sedam milijuna godišnje!) i koji ima 25 zaposlenih, neprestano bori i zalaže za izjednačavanje žrtve i agresora, njoj nije bitno tko je prvi počeo rat, tko je koga ubio, već su joj tobože sve žrtve iste. I mi se slažemo da se isplati odšteta, ali zbog čega Teršelić ne kaže da bi tu odštetu trebali isplatiti Srbi i Crnogorci, koji su bili agresori na Republiku Hrvatsku, već predlaže Hrvatskoj da ona sama rješava problem žrtava za koje ni najmanje nije kriva.

Drugim riječima, kao da naglašava da nam nitko ne može napraviti toliko štete, koliko smo mi u stanju to sami popraviti! Zašto i zbog čega ova voditeljica ne traži od srpskih fondova i njihova ministarstva da isplate odštetu žrtvama hrvatskog Domovinskoga rata, tim prije jer je, koliko puta to treba ponavljati, Srbija, odnosno bivša Jugoslavija bila agresor? U protivnom će ispasti da agresor nije ništa kriv, jer eto Hrvatska sama svojim žrtvama plaća i naknadu!

Na taj način i razne dobro plaćene voditeljice poput ove doći će na svoje, jer će se i u tom pogledu izjednačiti agresor i žrtva. To i samo to je cilj i želja – Vesne Teršelić, za koju malo tko zna tko je i što je.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica

Domovinskog rata Podravke(UBIUDR)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.