Zatajili dolazak predsjednika Tuđmana u Knin

Jučer smo obilježili17 nobljetnicu Oluje, niti jedan medij u Hrvatskoj, naravno, govorimo o tiskanim medijima, uključujući i Hrvatsku televiziju, koji se vole zvati namoćnijim, najčitanijim, medijima, nije spomenuo predsjednika Tuđmana, prvog predsjednika nisu spomenuli ni protagonisti aktualnog režima, ali jesu strijeljanje i grofa Džakulu. Jutarnji list, bezobzirnog tajkunčine, koja se do Oluje već obogatila. Nine Pavića, čak se nije ni osvrnuo na zlokobne  izjave Ante Kotromanovića, koji bi u svakoj normalnoj zemlji odavno bio smijenjen, no, Hrvatska nije demokratska zemlja, sve dok ovaj režim ima totalitarističke obrise. Tko je zapovijedao Olujom? Džakula? Proždrljivac Butković? Sramota je zatajiti glavnog stratega i čovjeka koji je osmislio Oluju, zajedno sa svojim suradnicima, o čemu svjedoči brijunski transkript, najbolji dokaz činjenici da dogovora Tuđmana i Miloševića nije bilo.

” Ta zastava gore, znači dovršenje djela uspostave suverene i nezavisne hrvatske države”, rekao je Tuđman nakon što je poljubio “kninski strijeg.”

Na današnji dan, 6. kolovoza, prisjećamo se dana kada je  u oslobođeni Knin osobno stigao prvi predsjednik Hrvatske države dr. Franjo Tuđman i na posebno simboličan način na kninskoj tvrđavi poljubio hrvatsku zastavu i dignuvši ruke kao znak pobjede i definitivnog sloma velikosrpske idelogije i politike na ovim prostorima podsjetio kako ”Zastava ovdje znači dovršenje djela, uspostave slobodne i neovisne hrvatske države”. Naime, točno u podne u subotu tog 5. kolovoza 1995. godine na kninskoj se tvrđavi zavijorila dvadesetmetarska hrvatska zastava što je označilo oslobađanje Knina kao središta i simbola srpske pobune, a dan poslije i Tuđman je stigao u Knin. Tuđman je u Knin stigao helikopterom oko 16. 30 sati, njegov dolazak najavio je na čuvenom sastanku i general Ante Gotovina.

Hrvatskim oružanim snagama, hrvatskoj vojsci i hrvatskom vijeću obrane trebalo je 48 stai da bi oslobodili  80 posto okupiranog područja Republike Hrvatske. U operaciji Oluja su poginula 174 hrvatska vojnika i redarstvenika, a više od 1400 ih je ranjeno. Ove godine obilježena je 17. obljeznica najuspješnije i najveće vojne pobjede u povijesti hrvatskoga naroda, akcije Oluja, koja je započela 4. kolovoza 1995. godine u 5 sati ujutro kada je Hrvatska vojska započela operaciju na bojišnici dugoj 700 kilometara iz tridesetak pravaca.

Zanimljivo je koliko Hrvati ne znaju cijeniti svoju povijsnu baštinu, pa tako hrvatska zastava koja se na kninskoj tvrđavi vijorila nakon legendarne zastave koju je predsjednik Franjo Tuđman poljubio po završetku ‘Oluje’ danas vrijedi 520 kuna. Početna cijena zastave dimenzija 1,5 x 7 metara, ponuđene u sklopu humanitarne akcije ‘Djeco, pazi mina!’, na Internet aukciji preko portala aukcije.hr bila je 500 kuna, a za tri tjedna narasla je tek 20 kuna. Inače, prava,“Tuđmanova”, zastava nije na prodaju i nalazi se u Vojnom muzeju MORH-a.

Tinolovka – News

IVANA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.