Uređen okoliš Spomen-obilježja Nemetin

I ove su godine Spomen obilježje u Nemetinu zajedničkim snagama hortikulturno uredili članovi udruge Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije, studenti smjera Hortikulture i oblikovanja krajobraza i dendrologije s osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i djelatnici Unikoma.

Riječ je o mjestu velike razmjene logoraša koje članovi Udruge nastoje održavati lijepim i urednim. Radno-edukativna radionica održana je prijepodne, a prostor je oplemenjen sadnjom cvijeća i drugih biljnih vrsta.

Već jedanaestu godinu organizirana je ova akcija koja je ujedno terapijskog i edukativnog karaktera. Predsjednik županijske podružnice Hrvatskoga društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Damir Buljević kaže kako jedni od drugih uče. Oni od studenata o održavanju prostora, a studenti od njih o događanjima iz 1992. godine. Zahvalio je svima koji im pomažu u uređivanju spomen-obilježja. „Želimo da ovo bude primjer svim drugim našim spomenicima proisteklim iz Domovinskog rata. Iznimno sam zadovoljan zbog sinergije i višegodišnje suradnje”, rekao je Buljević.

„Već godinama smo suradnici u smislu sadnje biljnog materijala, monitoringa, zapravo zdravstvenog stanja i zaštite. Danas imamo zadatak sadnje grmova i zaštite tuja koje su, nažalost, nastradale i napadnute su gljivičnim oboljenjem i štetnicima”, rekla je docentica na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Alka Turalija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.