‘Supruga su mi ubili u srpskom logoru, još ga nisam pronašla’

Ima dokaz: Marija Raužan ostala je sama s dvije kćeri. Već punih 25 godina traga za posmrtnim ostacima supruga Marijana. Ima dnevnik stražara u kojem stoji da je njezin Marijan ubijen

Ja danas ne živim, samo postojim. Kao biljka. To više nije život. A kad bih saznala istinu, dobila taj pedalj zemlje da mogu reći djeci: ‘Tu klekni, tu se pomoli i donesi cvijeće’, možda bi bilo lakše. A ovako je jako, jako teško, počinje svoju životnu ispovijest Marija Raužan (60) iz Slunja.

Već punih 25 godina ova žena traga za posmrtnim ostacima supruga Marijana koji se od 18. 11. 1991. vodi kao nestao u Domovinskom ratu. Posljednji put ga je vidjela tri dana prije, i to u školskoj dvorani u koju su stigli kao izbjeglice.

– Bilo je to u Šturliću. Sjećam se da mi je mahnuo rukom i govorio: ‘Marija, pazi na djecu’. Mi smo autobusom išli dalje prema Zagrebu, a oni su još neko vrijeme ostali u Cazinu. Suprug mi je bio u rezervnom sastavu policije, a u Ključu su njihov autobus presreli četnici. Ušli su s oružjem u autobus, odabrali ljude i odveli ih u logor Stara Gradiška, piše 24sata.

b76dae2d9fd6a636b9f3_slika

foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

D.B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.