Stanimirović: Nazočio odvođenju ranjenika iz vukovarske bolnice

 TOVARNIK – Informacija da bi Milorad Pupovac, uz Vojislava Stanimirovića, čelnika SDSS-a, i još neke hrvatske Srbe 18. studenoga trebao posjetiti Vukovar i odati počast poginulima na Memorijalnom groblju branitelja, izazvala je veliku pozornost.

Udruga dr. Ante Starčević Tovarnik istražujući ratne zločine na području Srijema smatra da dr. Vojislav Stanimirović nije prihvatljiva osoba koja bi odavala počasti poginulima u Vukovaru. Njegova uloga u Domovinskom ratu, barem što se tiče hrvatske strane, nikako ne može biti pozitivna, bez obzira na to što ga se spominje u procesu mirne reintegracije.

 Danas, 21 godina nakon stravičnoga srpskog zločina, imamo potpuno drukčiju »priču« od one »službene« o dr. Vojislavu Stanimiroviću, nekadašnjem ministru u tzv. Vladi Republike Srpske Krajine, sadašnjem predsjedniku Samostalne demokratske srpske stranke, partneru trenutno vladajuće koalicije i sadašnjem saborskom zastupniku, kao i njegovoj ulozi u ratnim zbivanjima u Tovarniku, Lovasu i Vukovaru.

Dana 20. studenog 1991. dr. Vojislav Stanimirović, koji je u to vrijeme bio rezervni oficir JNA na dužnosti „šef sanitetske službe i glavni za zdravstvenu zaštitu za područje zapadnog Srema“, nazočio je odvođenju ranjenika iz vukovarsku bolnicu. O tome svjedoči bolničarka, redovnica sestara sv. Križa s. Ida Ana Zdravčević, koja i danas radi u vukovarskoj bolnici. Zbog toga je, svjedoči ona, jednom bila verbalno napadnuta od supruge dr. Stanimirovića prigodom njihova slučajnog susreta u Vukovaru, ona i danas ostaje pri svojemu iskazu, jer joj je tada dr. Vojislav Stanimirović, prisjeća se tih trenutaka u podrumu bolnice, pomalo iznenađen i zbunjen zbog njene nazočnosti, pružio čak i ruku.

Radi dostojanstva Domovinskog rata i svih koji su položili svoje živote za slobodu Hrvatske, dižemo svoj glas do neba: ne želimo da se dr. Vojislav Stanimirović nalazi  ni u kakvom protokolu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Za Udrugu dr. Ante Starčević – Tovarnik

Antun Ivanković, predsjednik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.