Počelo suđenje za ratni zločin u Dalju

Na Županijskom sudu u Osijeku počelo je suđenje Ljubinku R.(58) i Vojislavu G. (50) iz Dalja optuženima zbog ratnog zločina protiv civilnoga stanovništva – fizičkog i psihičkog zlostavljanja članova jedne obitelji hrvatske nacionalnosti iz Dalja u kolovozu 1991. Drugooptuženog se tereti za silovanje tada 20 godišnje djevojke, u kojem su sudjelovali još jedna sada pokojna osoba i jedna nepoznata osoba. .

015779_3e1600afd58cb3cc608c

Terete se da su njezine roditelje i tada maloljetne sestru i brata prisilili da gledaju taj čin. Optuženi su se izjasnili da nisu krivi.

Video linkom je svjedočila je i žrtva, ali je prilikom utvrđivanja uvedena u sudnicu, čime je zgrožena predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu, Marija Slišković.

– Tražit ću hitan prijam kod ministra pravosuđa jer se mora pronaći modus funkcioniranja ovoga pravosuđa. Zatražili smo tajno svjedočenje video linkom, što je Sud prihvatio, ali mi nije shvatljivo da je žrtva morala ući u sudnicu kako bi se konstatiralo da je ona prisutna. Čemu tajno svjedočenje, ako ona mora ući u prostor, suočiti se sa zločincima, sjesti iza njih i potvrditi da je ona ta osoba o kojoj se radi – rekla je Slišković.

Hrt Radio Osijek

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.