Otrkivena spomen bista Danijelu Rehaku

Danas je u Vukovaru na prostoru HNK Radnički svečano otkrivana bista profesora Danijela Rehaka, koje je organiziralo Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora i HNK Radnički iz Vukovara.
Otkrivanje biste na godišnjicu smrti prvog predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora bio je poseban događaj koji je okupio članove udruge, obitelj profesora Rehaka ,branitelje, te druge goste i poštovatelje.

Predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Zdravko Komšić istaknuo je da se Rehak maksimalno zalagao kako bi se procesuirali ratni zločini nad Hrvatima i nesrbima tijekom Domovinskog rata, osobito u Vukovaru, a paralelno s time obnovio je rad vukovarskog nogometnog kluba HNK Radnički, čijih je 28 članova dalo živote u obrani domovine.

Danijel Rehak u Domovinski rat uključio se u srpnju 1991. Godine kada je preuzeo Sekretarijat za narodnu obranu Vukovara. Iz Vukovara je odveden u koncentracijske logore u kojima je proveo devet mjeseci. Aktivno se zalagao i borio za očuvanje istine o Domovinskom ratu, bio je i jedan od inicijatora izgradnje spomen – doma Ovčara, a njegova udruga sudjelovala je u izradi stripa ‘Krik s Ovčare’.

Ispred udruge podigao je više kaznenih prijava protiv osoba koje se sumnjiče za ratne zločine, a aktivno su sudjelovali i u drugim raznim projektima koji su govorili o Domovinskom ratu i braniteljima.

Nije stao ni u miru, nastavljajući borbu za sve one stradale u Domovinskom ratu, a posebno logoraše srpskih koncentracijskih logora, i dalje se nesebično zalažući za njihovu dobrobit.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.