U HNK OSIJEK ODRŽAN BRANITELJSKI OKRUGLI STOL “SVJEDOCI VREMENA”

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije, te suorganizatora:  Udruga 106.brigade ZNG RH, Udruga veterana 3.gbr. “KUNE“, Policijske udruge branitelja Baranje, HVIDRA-e Osječko-baranjske županije, Udruge branitelja HŽ – Hrvatskih željeznica Osječko – baranjske županije i Udruge HOS-a Osječko-baranjske županije, dana 26. svibnja 2017. godine u 11.00 sati u HNK – Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održao se okrugli stol:Svjedoci vremena „HRVATSKI BRANITELJI SLAVONIJE I BARANJE U DOMOVINSKOM RATU I DANAS“

Riječ je o projektu kojemu su suradnici Agencija za odgoj i obrazovanje i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, a održao se  pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.

Tema okruglog stola bila je uloga branitelja  Slavonije i Baranje za vrijeme Domovinskog rata, njihov doprinos obrani Slavonije i Hrvatske, kroz prizmu općeg rata i borbe za opstojnosti Hrvatskog naroda na njegovim vjekovnim prostorima.

Okruglom stolu prisustvovali su i pozdravili cijeli skup:izaslanica Predsjednice RH, dr.sc. Julija Barunčić Pletikosić iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata,izaslanik Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda ,pomoćnik Ministra hrvatskih branitelja, gospodin Dinko Tandara, župan Osječko-baranjske županije gospodin Vladimir Šišljagić,gradonačelnik Grada Osijeka, gospodin Ivan Vrkić.

Na okruglom stolu s jedne strane ratni veterani svjedočili su o ratnom putu i pojedinačnoj ulozi i doprinosu u Domovinskom ratu a s druge strane poslane su poruke da treba  aktivno uključiti  branitelje u razvoj društva.

Krajnji cilj projekta je očuvanje digniteta, promicanje i čuvanje trajne vrijednosti u borbi za neovisnost Hrvatske kao i edukacija i razvijanje kulture sjećanja  kroz svjedočanstva i prenošenje istine s vjernim dokazima o Domovinskom ratu.

D.B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.