Od sljedećeg utorka počinje isplata dividende iz Fonda hrvatskih

ministarstvo_branitelja-777x437

ISPLATA dividende za 2015. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Fond HB) započet će u utorak, 16. kolovoza, a ukupan iznos namijenjen za isplatu iznosi 12,36 milijuna kuna, što po jednom udjelu iznosi 7,03 kune, objavila je u utorak Financijska agencija (Fina).

Isplata dividende obavljat će se isključivo u poslovnicama Fine, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir, kaže se u obavijesti Fine.

S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda HB 12. kolovoza 2016. godine, pravo na isplatu dividende imat će oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli 13. lipnja 2016. ili kasnije, odnosno oni članovi Fonda kojima je dan za isplatu udjela 16. kolovoza 2016. godine ili kasnije.

Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 12. lipnjem 2016. ili ranije, otkupili svoje udjele i ne raspolažu više niti jednim udjelom ili otkupili svoje udjele te im je datum isplate zaključno s 11. kolovozom 2016. ili ranije.

Za one koji su otkupili svoje udjele

U Fini naglašavaju da je članovima Fonda HB koji su otkupili svoje udjele, te su oni isplaćeni do ili 11. kolovoza 2016., dividenda bila uključena u cijenu udjela, što će se vidjeti već 12. kolovoza kada će cijena udjela onima koji imaju pravo na dividendu biti smanjena za iznos dividende.

Zbog tehničke provedbe, odnosno priprema za isplatu dividende za 2015. godinu, 10., 11. i 12. kolovoza 2016., neće se obavljati isplata dividendi iz ranijih godina, onima koji eventualno do sada nisu preuzeli dividendu, a na to su imali pravo. Oni će dividendu moći preuzeti od 16. kolovoza 2016., kada će ranije nepodignute dividende i dividenda za 2015. godinu biti objedinjene u jedan iznos.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata, kažu u Fini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.