Mons. Vlado Košić: Haag nema dokaze, izmišlja ih!

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je svetu misu zadušnicu za sve poginule branitelje u povodu 3. rujna, Dana branitelja grada Siska. U propovijedi je biskup Košić istaknuo kako se danas molimo za branitelje, za sve nestale tijekom Domovinskog rata ali i za sve «ikad poginule za Domovinu, a taj broj – u ovim našim krajevima – na žalost nije malen”, naglasio je mons. Košić.

Ukazao je na pokušaje hrvatskih vlasti da zataškaju stotine masovnih grobnica u kojima leže žrtve komunizma, kao i pokušaje ignoriranja 23. kolovoza, Dana žrtava totalitarnih režima.

Nastavio je kako: «tim više moramo čuvati uspomenu na naše hrabre vojnike, na žrtve i Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata i poraća, što ih više niječu i preziru upravo oni koji bi ih po dužnosti morali poštovati, jer su dobili mandat za vođenje javnih poslova ove zemlje. Kad su novinari jednoga od njih upitali hoće li ova vlast obilježiti 23. kolovoza, Dan žrtava totalitarnih režima, odgovor je bio da se oni ne žele „baviti tim predstavama“. U našoj Sisačko-moslavačkoj županiji imamo kao izravnu posljedicu komunističkog terora 119 jama i grobnica, prema objavljenom popisu koji je prijavila Policijska uprava Sisačko-moslavačka, u kojima – još uvijek neobilježenima – procjenjuje se – leži oko 45 tisuća leševa! I to se nekih ljudi ne tiče, odavanje pijeteta svim žrtvama za njih su „predstave“! Sasvim izravno pitam: zbog čega se štite zločinci i koji je to imalo valjan argument da se abolira komunističke zločince?” rekao je Košić.

Osvrnuo se i na suđenje hrvatskim generalima na sudu u Haagu, naglašavajuči kako i unatoč činjenici da ne posjeduje nikakve dokaze Haag želi osuditi hrvatske generale.

«Evo, dragi prijatelji, nije li licemjerno i potpuno nepravedno optužiti čitavu našu Domovinu, od pokojnog Predsjednika do svih najistaknutijih branitelja, naših generala, da su dio „udruženog zločinačkog pothvata“? I što se sada događa? Trenutno svi iščekujemo da se donesu konačne presude tog nazovi-suda umjesto da se čitava Domovina ujedini i uputi jasnu poruku da ne dozvoljavamo iskrivljavanje istine i da smo svi odlučni braniti naše branitelje. Trebali bismo dići glas do neba, uzbuniti čitavu zemaljsku kuglu zbog nepravde koja nam se nanosi. Ako ima pravde, odustat će ti krojači istine i osloboditi naše generale. Ali teško je to vjerovati – budući da oni ovako rade: kad ne mogu dokazati „prekomjerno granatiranje“ i „udruženi zločinački pothvat“, tada traže „alternativne oblike“ odgovornosti, želeći dakle pod svaku cijenu osuditi nevine! Ako i nema razloga, treba ga naći! I mi svi to nijemo gledamo i čekamo što će se zbiti!, zaključio je biskup Vlado Košić.

R.H

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.