Ministarstvo branitelja: OBAVIJEST

novilogo-crop

 1. Prijedlog Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,HRVI iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata

  Ministarstvo branitelja otvara internetsko savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom Prijedloga Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata.

  Prijedlogom ove Uredbe usklađuje se tekst važeće Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i HRVI iz Domovinskog rata (Narodne novine, broj: 86/05) sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji (Narodne novine, broj: 140/12), a kojim je proširen krug osoba koje ostvaruju pravo na određeni vid stambenog zbrinjavanja.

  Nadalje, ovim prijedlogom Uredbe utvrđuju se iznos, postupak, način i mjerila za dodjelu financijske potpore prilikom kupnje ili izgradnje prve nekretnine, za dodjelu stambenih kredita, za subvenciju na kamate na kredite u komercijalnim bankama do visine tržišne kamate za kupnju ili izgradnje prve nekretnine te za dodjelu i otkup stanova ili kuća.

  Ministarstvo ovim putem poziva zainteresiranu i stručnu javnost da putem obrasca dostavi svoje prijedloge, primjedbe i mišljenja u razdoblju od 30. travnja do 30. svibnja 2013. godine na adresu e-pošte: savjetovanje@branitelji.hr.

  Napominjemo da će Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, kao i tablica s objedinjenim primjedbama/prijedlozima i obrazloženjima o prihvaćanju/neprihvaćanju istih, biti objavljeni nakon završenog savjetovanja na web stranici Ministarstva pod linkom “Zatvorena savjetovanja”.

  Prijedlog Uredbe o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata s Obrazloženjem

  Obrazac sudjelovanja

  Ministarstvo branitelja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.