Karavana ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’ iz Prevlake je krenula prema Vukovaru

 

Vožnju motorima od Prevlake do Vukovara organizira Moto Klub ‘Korkyra Riders’ s Korčule, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske. Karavanu namjeravaju odvoziti u pet etapa (pet dana), a putem će se zaustavljati u gradovima, gdje će odavati počast poginulima za Hrvatsku.

Karavanu će 15. studenoga prihvatiti članovi Moto kluba Veterani Petrinja s petrinjskom Koordinacijom udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnicima grada Petrinje. Sudionici karavane prenoćit će u Petrinji i idućeg dana uputiti se dalje prema Vukovaru.

Karavana bikera će 13. studenoga krenuti iz Smokvice prema Korčuli (trajekt Dominče-Orebić), te proći Stonom, Župom dubrovačkom, te doći u Prevlaku, gdje će na misi biti blagoslov karavane. Idućeg dana, 14. studenog će iz Župe dubrovačke krenuti prema Dubrovniku, Vjetrenom mlinu, te Pločama. Zatim će proći kroz Trilj, Sinj, Kijevo i stići do Knina. Bikeri će 15. studenog iz Knina krenuti prema Škabrnji te proći kroz Korenicu i Plitvice, gdje će zapaliti svijeće Josipu Joviću. Popodne će nastaviti put za Slunj, Glinu i Petrinju. Karavana će 16. studenog iz Petrinje nastaviti put prema Sisku, Kutini, Novskoj te Novoj Gradiški i Požegi.

Bez obzira na ishod presude, 16.studenog karavana će u znak podrške generalima stati na sat vremena.

Iz Požege će 17. studenog nastaviti za Slavonski Brod, Đakovo, Vinkovce i Osijek, odkale će u 17,30 sati poći za Vukovar, gdje će bikerska karavana proći Trpinjskom cestom, te u bolnici zapaliti svijeće. Bikeri će 18. studenog sudjelovati u Koloni sjećanja do vukovarskoga groblja te otići na Ovčaru i položiti vijenac.

Moto klub ‘Korkyra riders’ napominje da je ova Karavana organizirana uz veliku pomoć i podršku Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca domovinskog rata, Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora te mnogo hrvatskih moto klubova , stoga i nosi naziv ‘Zajedno u ratu, zajedno u miru’.

  • Autor: Dnevno.hr
  • Photo: KorkyaRiders

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.