DIKTATURA JE OPET ,,IN,,

Kolumne!

531103_4412981255391_1659476748_n

Što nam se događa pitam se često ,ali posebno se pitam u zadnjih nekoliko dana od kada sam postao svjestan da od 1.1.2013 godine moram paziti što pišem na internetu,pa čak i na svom privatnom Facebook profilu.

Po novom kaznenom zakonom više ne smijemo vrijeđati niti uzvratiti uvredu,nikoga sramotiti klevetati vrijeđati mu čast itd..

Puno tih odredbi je nedorečeno.Kako će se tumačiti uvreda i da li je uvreda ako ja napišem da netko iz izvršne ili zakonodavne vlasti ne govori istinu i zlostavlja Hrvatske građane?

Da li je kleveta ako ja napišem da sam od XY osobe čuo da neki ljudi iz izvršne i zakonodavne vlasti ne rade u interesu RH. A ujedno da li je povreda časti ako nekima iz ,,vrha,, napišem gospodine vi nemate mozak(naravno metaforički rečeno)!?

EU je počeo s ukidanjem internet slobode početkom 2012 godine,poznato je da Američki FBI prati Facebook i Twitter.

Ukidaju nam slobodu govora ,a Vlada RH prati trendove drugih zemalja i nama u Hrvatskoj zakonom propisuje što smijemo ,a što ne.

Tko će sve to nadzirati, kako će se predočavati dokazi (screenshot baš i nije neki opaki dokaz koji se ne može krivotvoriti) i slične stvari će nam biti jasnije iz prakse kada krenu prve tužbe samo zato što je Hrvat slobodno razmišljao.

Koji je konačni cilj osim postizanja jednoumlja gdje će mnogi ići pred sud zato što misle drugačije od ove npr.Vlade .

Ovaj novi zakon ima i pozitivnih primjera poput kojih će recimo onaj tko neovlašteno pristupi računalnom sustavu ili računalnim podacima biti kažnjen kaznom zatvora do jedne godine.

Događa nam se nešto čudno ,a to je da internet koji je do sada bio SLOBODAN prestaje biti slobodan.

Nažalost od 1.1 ove godine jedini ,,alat,, pomoću kojega su naši prevareni sugrađani aktualnom gospodarskom ,političkom i drugom situacijom mogli izraziti svoje mišljenje postaje nemoguće ,a i ne samo to nego to isto postaje kazneno djelo .Gdje će Vas se kazniti s novčanom kaznom do petsto dnevnih iznosa.

Možda je jedan od ključnih razloga donošenja zakona koji nam brani da budemo slobodni na internetu taj što su Vladajuće strukture primijetile da na Facebook stranici Vlade RH razočarani sugrađani pišu istinu ,pišu vlastita iskustva i pitaju aktiviste plana 21 zašto nije napravljeno ono što je obećano .Sugrađani se pitaju zašto su prevareni?A ako danas na internetu nešto pitate što nekima pak nije po volji budite oprezni jer možda kršite Članak 148. Kaznenog zakona RH.

Pitam se kako mi na internetu možemo sramotiti nekoga tko se sam sramoti, pitam se kako mi možemo povrijediti nečiju čast ako ta XY osoba ne zna što je čast.

Moje ključno pitanje je što je s Hrvaticama i Hrvatima koje pojedinci iz izvršne i zakonodavne Vlasti (bivše i sadašnje) sramote i obeščašćuju svakodnevno.

Narod mora biti slobodan jer temelj svake demokracije je sloboda govora .A mi više ne smijemo biti slobodni,misliti svojom glavom i pisati istinu koju vidimo .Jer istina smeta nekima ,a oni će i ovako napaćeni Hrvatski narod strašiti s visokim kaznama.

Sve ovo me podsjeća na ono što su mi stariji pričali o bivšoj državi,bivšoj Yugi u kojoj si morao paziti što smiješ reći,pjevati i napisati.Što mogu reći o ljudima koji žele cenzurirati i zabraniti našu slobodu govora.Što reći o ljudima koji žele Ćirilicu u Vukovaru?

O takvima od 1.1 ne smijemo više ništa reći jer su takvi nama isto zabranili.

Da li je ovo Demokracija ili su ovo počeci diktature da Hrvati opet budu prisiljeni po kućama ,kafićima,podrumima čuvati istinu o Hrvatstvu,govoriti o neprijateljima i tako sačuvati ono što stoljećima imamo, a to je čvrsta ruka i poštenje sveta voda i krštenje?

Autor: Filip Kuštro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.