Braniteljske udruge upozoravaju: Pripadnici HVO-a su dio obrane Republike Hrvatske

Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba uz Udrugu Specijalne policije Republike Hrvatske i Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, daju punu podršku suborcima, pripadnicima HVO-a i Specijalne policije Herceg Bosne, s kojima su, kako navode u priopćenju, rame uz rame pod istom zastavom, branili, ginuli i ranjavani  obranili slobodu i opstojnost hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

“Hrvatsko vijeće obrane ima ogromne zasluge za oslobođenje Republike Hrvatske u „Oluji“, koja ne bi bila tako uspješno provedena da zajedničke snage Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane nisu oslobodile zapadnu Bosnu i Hercegovinu od sudbine u kojoj bi grad Bihać bio druga „Srebrenica“”, kaže s u priopćenju te dodaja kako bi “bez Hrvatskog vijeća obrane, četnički agresor preko Bosne i Hercegovine ocijepio južnu Hrvatsku, što im je i bio strateški plan”.

Ogroman broj pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, početkom 1990. i tijekom 1991. godine, do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, dragovoljno je bio u redovima Hrvatske vojske i MUP-a RH, kaže se u današnjem priopćenju te ističe da su “tisuće njih poginuli, a deseci tisuća su ranjavanjem postali ratni vojni invalidi”.

“Najvažnije obrambene akcije, Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, zajedno smo proveli i izvojevali pod zapovjedništvom legendarnog generala Ante Gotovine”, stoji u priopćenju.

“No, ograđujemo se i osuđujemo pojedince koji su vodeći se osobnom gramzivošću ugrozili dobru volju hrvatskog naroda i hrvatske države, da se oduži i pomogne ranjenim pripadnicima HVO-a”, kaže se također u priopćenju koje su potpisali Ilija Vučemilović, Mirko Ljubičić i Josip Klemm.

“Zajedno smo se borili u očuvanju Hrvatskih granica, opstojnosti i jedinstva hrvatskog naroda”, zaključeno je na kraju priopćenja Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba i Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske.

R.H.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.