Otvoreno pismo PROTIV SLUČAJNE BUDUĆNOSTI

Otvoreno pismo PROTIV SLUČAJNE BUDUĆNOSTI  OČITOVANJE IZBORI 2015.

Danas , u prosincu 2015. svjedoci smo rasprava i poslijeizbornih pregovora između triju političkih stranaka s najvećim brojem osvojenih mandata na izborima 2015.  u Republici Hrvatskoj: Hrvatske demokratske zajednice, SDP i Saveza lista MOST.

Očitujući naše poštovanje  prema svim pojedinim članovima saveza MOST i čestitke na njihovu izbornom uspjehu, apeliramo i računamo na njihovu domoljubnu odgovornost i integritet, da imaju  u svijesti temeljne vrijednosti  stranaka sudionika pregovora.                                                   Polazeći od činjenice da su hrvatski branitelji, zajedno s hrvatskim narodom i  s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, prvi put u povijesti,  Hrvatskoj  i hrvatskom narodu, donijeli  iskustvo pobjede,  mi njihove udovice iskazujemo našu svijest o  teškom gospodarskom i društvenom stanju u Republici Hrvatskoj. Svjesne smo  te duboko i srcem i dušom  predane cilju obnove zapuštenog gospodarskog, duhovnog   i ukupnog stanja  naše Domovine.

Tim povodom, a u svrhu dragocjenosti i najbolje koristi od osvojenih mandata saveza Most za  Hrvatsku,  u najčišćoj nakani očitujemo se o sadržaju i  pristupu spomenutih pregovora:

  1.  Prateći pregovore, pokazalo se da ovdje  nije riječ o pregovorima nego o  nepodnošljivim i neprihvatljivim ucjenama, nasilništvu nad vrijednostima i načelima i stavljanju sudionika pregovora pred svršen čin. Neprihvatljiva  je namjera i pokušaj da se Hrvatsku demokratsku zajednicu  i Domoljubnu koaliciju želi prisiliti u neprirodnu, nepovijesnu, pogubnu,  uvredljivu i nepotrebnu  koaliciju sa SDP-om.
  2. Neprihvatljivo je da se Hrvatsku demokratsku zajednicu  i Domoljubnu koaliciju kao relativnog pobjednika izbora,  u postupku   pregovora izjednačava s SDP i koalicijom Hrvatska raste. U toj drskoj podvali i laži o rastu ništa ne raste osim  javnog duga, broja nezaposlenih,  broja iseljenih,   broja zatvorenih firma, nesigurnost i straha ljudi,   drskosti prvog čovjeka Vlade i njegovih suradnika, broja poniženih, siromašnih …
  3. Neprihvatljivo je da se Hrvatsku demokratsku  zajednicu,  stranku koja je utemeljila hrvatsku državu i vodila hrvatske branitelje i hrvatski narod u krvavom osloboditeljskom Domovinskom ratu, prisiljava u nasilnički, štetni i unaprijed na neuspjeh osuđeni   odnos  sa strankom i koalicijom koja omalovažava, terorizira i ponižava  hrvatske branitelje.
  4. Neprihvatljivo je čovjeka koji  drsko, sebe i svoju koaliciju,  predstavlja kao domoljubnu, koji afirmira pok. Predsjednika dr. Franju tuđmana, rugajući se time otvoreno  svim iskrenim domoljubima  u vrijeme izbora,  prihvatiti kao vjerodostojnog pregovarača i sudionika u još jednom mandatu.
  5. Neprihvatljivo je čovjeka koji kao premijer  svoju državu, čiju Vladu vodi,  naziva  slučajnom državom, a Domovinski rat građanskim,  uključiti kao sudionika  među najodgovornije  dužnosničke osobe  u Državi.
  6. Neprihvatljivo je uključiti čovjeka koji prijekim nametanjem  uvodi ćirilicu u grad heroj Vukovar. Čovjeka  koji je javno rekao  da mu branitelji smrde. A to su oni  branitelji koji su obranili suverenu i demokratsku Hrvatsku i položili svoje živote za nju i njemu omogućili da bude njezin demokratski izabran premijer!
  7. Neprihvatljiv je čovjek koji je rekao da Hrvatskoj ne treba Ustavni sud; čovjeka koji je rekao da njemu izbori ništa ne znače i da  i nije glasovao  do svoje 33. godine …
  8. Neprihvatljiv je čovjek koji se ruga  Crkvi zajedno sa svojim ministrima, a njegov ministar „bez branitelja“uspoređuje prvog čovjeka Crkve u Hrvatskoj  s velikosrpskim hegemonom Miloševićem.
  9. Neprihvatljiv je čovjek koji je izveo  agresivni, nedomoljubni i sramotni udar  hrvatske policije na hrvatske branitelje invalide Domovinskog rata na povijesnom Markovu trgu, načinom i žestinom nikada zabilježenom u višestoljetnoj povijesti Hrvatskog sabora ni u vrijeme najgorih tuđinskih  uključijući i dva jugoslavenska režima 20. Stoljeća.
  10.  Neprihvatljivo je i nedopustivo da se čelnog čovjeka Domoljubne koalicije  i Hrvatske demokratske zajednice, izjednačava  s aktualnim premijerom i čelnim čovjekom koalicije Hrvatska raste, ,  prikazujući ih kao jednako neprihvatljive sugovornike i lidere. Nakon svih podvala i krivotvorina mandata aktualne vlade., ova podvala  je prozirna, zlonamjerna i nama svjesnim ljudima krajnje neprihvatljiva.

Domovina za koju su naši muževi i sinovi,  potvrdili  koliko je Domovina dragocjena, davanjem za Domovinu najdragocjenijeg što su imali za sebe i za  nas – svoje živote. Ne, ta Država, ta Domovina,  nije slučajna.  I budućnost te Države koja ima svoje ime,  a ono je Hrvatska, ne možemo i ne ćemo prepustiti slučaju. Upravo stoga je čovjek koji je  Hrvatsku, i to pred stranim ljudima,  nazvao slučajnom državom, za nas udovice poginulih hrvatskih branitelja  i našu djecu neprihvatljiv.

Uz svijest  nas  udovica poginulih hrvatskih branitelja  da su  ova vremena presudna i povijesna, očitujemo još jedanput naše povjerenje i poštovanje sudionicima pregovora da budu na visini vremena i te povijesti. Da i sami zasluže, za sebe i svoju djecu, ući u njezino pamćenje.

S poštovanjem,

Zagreb, 05. prosinac 2015.

Za UUHBDR Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Rozalija Bartolić, predsjednica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.