AKTUALNI BRANITELJSKI SAT U HNK OSIJEK

28.06.2018., Osijek – HNK – Aktualnmi braniteljski sat – Tribina o Zakonu o hrvatskim braniteljima.
Foto: Željko Šepić / Glas Slavonije

U sklopu obilježavanja Dana Osječkih branitelja ,Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije i Županijska zajednica HVIDR-a Osječko-baranjska, organizirali su  javnu tribinu„AKTUALNI BRANITELJSKI SAT“,koja se održala u HNK Osijek,28.lipnja u 11:00 sati.

Zbog izuzetno velike zainteresiranosti branitelja u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku nije bilo dovoljno stolica za sve one koji su željeli iz prve ruke dobiti odgovore na mnoga aktualna pitanja iz područja Zakona o pravima hrvatskih branitelja.

U okviru svoje nadležnosti, stručne i odgovorne osobe  ispred Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji i Ministarstva obrane RH, odjela za poslove obrane Osijek, odgovarali su  na mnogobrojna pitanja branitelja i stradalnika a koje se tiču širokog kruga djelovanje institucija iz koje dolaze.

Na početku tribine “Aktualni braniteljski sat” sve branitelje je pozdravila izaslanica premijera vlade RH Andreja Plenkovića i Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, državna tajnica pri Ministarstvu hrvatskih branitelja gospođa Nevenka Benić. Ona je u svog izlaganju naglasila pozitivne strane novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja kao što su ;objedinjavanje veteranskih i stradalničkih prava u jedinstvenom zakonu, otvorene rokove za priznavanje statusa bivšeg branitelja i HRVI, uvođenje naknade za nezaposlene veterane (umjesto opskrbnine) i vraćanje prava na besplatne udžbenike, omogućuje rad umirovljenih Hrvatskih branitelja, povoljnije uvjete za odlazak u starosnu mirovinu, sistematske preglede za veterane i donošenje Nacionalne strategije za zaštitu i očuvanje zdravlja bivših branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata.

Tribinu je vodio predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije,Damir Buljević. Nakon tribine branitelji su nastavili druženje u prostorijama HNK u Osijeku uz zajednički domjenak.

D.B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.