Vuk Drašković: Srbi su najveći krivci za rat i zločine, priznajmo poraz!

Vođa Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kaže da se šuti o istini i da je najveći broj zločina u Hrvatskoj i Bosni, kao i na Kosovu počinila srpska strana. Smatra da Srbija mora konačno priznati poraz i da sva ratna neprijateljstva moraju biti preokrenuta u prijateljstva.

Vrijeme je da se Srbiji i Srbima konačno kaže istina, rekao je u intervjuu za Telegraf Vuk Drašković, vođa Srpskog pokreta obnove.

“Sada se njeguje priča da su zločini Srba bili ekscesi pri obrani ognjišta. Nema nijednog Srbina koji je osuđen u Haagu, a da u očima ogromne većine naroda nije heroj. Slobodan Milošević je najodgovorniji za strašnu politiku poraza i zločina, a sada o njemu pišu hvalospjevne i knjige ljudi koji su 90-tih bili protiv njega. Ministri mu se klanjaju u grobu i govore da je njega, za vođu Srbije, bio izabrao sam Bog”, rekao je Drašković, prenosi direktno.hr.

“Oluja i Bljesak jesu ogromni zločini, ali toga ne bi bilo da nije bilo suučesništva sa srpske strane”, kaže Drašković koji smatra kako Srbija mora priznati poraz i da se ničim ne smije opravdavati.
“Nova politika mora biti očišćena i od primjesa prethodne politike poraza i zločina i sva ratna neprijateljstva moraju biti preokrenuta u prijateljstva. To su Nijemci napravili nakon Drugog svjetskog rata i vidimo gdje su danas. To mora i Srbija napraviti. Srbija mora neprijateljstva s Albancima, Bošnjacima i Hrvatima preokrenuti u prijateljstva. Naravno da bole žrtve NATO bombardiranja, ali njih je višestruko manje nego što je, recimo, od srpskih bombi ubijeno civila samo u Sarajevu. Za tri godine, ubijeno je blizu 12 tisuća civila, a od toga više od 2000 djece” zaključuje Vuk Drašković.

D.B.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.