U HNK u Osijeku predstavljena knjiga “Krvava istina” (Novome životu ususret)

U HNK u Osijeku u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko baranjske županije i Općine Lovas održana je   promocija memorijalne knjige”Krvava istina” (Novome životu u susret).

Knjiga  „Krvava istina“ (Novom životu ususret) razotkriva krvavu istinu o stradanju i patnji Hrvata, Mađara i drugoga nesrpskog stanovništva iz ova dva mjesta za vrijeme Domovinskoga rata.Knjiga govori o poginulim, ubijenim i nestalim stanovnicima (civilima, pripadnicima  Hrvatske vojske, Hrvatske policije i Civilne zaštite),kojih je ukupno 90, ali i o preživjelima te svjedocima tog krvavog događaja.

Knjigu su predstavili : Antuna Ivankovića  i  Ivan Mujić kao jedni od autora  te Željko Cirba i Antoniju Huljev, doktorica znanosti i stručna suradnica HDLSKL OBŽ.

Promociji knjige  nazočio je i održao svoj nadahnuti govor i Đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit u miru mons. Marin Srakić .
Isto tako u programu su sudjelovali i mladi glazbenici, glazbene škole Franjo Kuhač iz Osijeka te još jednom pokazali svoj neprikosnoveni talent.

D.B.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.