TKO JE I UBIO I ZAŠTO NITKO NIJE ODGOVARAO ZA SMRT 400 DJECE U DOMOVINSKOME RATU?

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) ogorčena je što ni nakon više od dvadeset godina od početka Domovinskog rata još nitko nije odgovarao, a još manje bio osuđen zbog ubijanja djece u srpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku

. Naime, tijekom rata ubijeno je oko 400 djece, dok ih je oko 1200 ranjeno. Točan broj još se uvijek na žalost ne zna. Najviše djece ubijeno je u Slavonskom Brodu, čak njih 28, dok ih je u svakodnevnom granatiranju ovoga grada na stotine ranjeno, od čega 90 teško! Što su bila kriva djeca da su na ovako strašne načine, na pragu svoga života okončala svoje živote? Srpski četnici su namjerno ubijali hrvatsku djecu, nije tu bilo nikakve slučajnosti. Danas njihovi roditelji nemaju nikakva prava, a ni jedan dječak koji je poginuo u vrijeme rata ni posthumno nije dobio nikakvo priznanje, što nije bio slučaj u vrijeme Drugog svjetskog rata, kada su partizani ili antifašisti i poginulu djecu proglašavali – „narodnim herojima“. Nema ni jedne škole, ili kulturne ustanove, pa čak ni ulice koja se naziva po imenu nekog od poginulih hrvatskih dječaka ili djevojčica. O njima se ne uči ni u školama!
Stoga tražimo od Državnog odvjetništva RH da se napokon oglasi i po ovom pitanju, da nam kažu zbog čega su ubojice hrvatske djece i dalje na slobodi, odnosno kada će ih stvarno početi goniti? Nećemo se i ne može zadovoljiti da su „istrage u tijeku“, ili da su „počinitelji nedostupnim hrvatskim pravosudnim organima“, jer je prošlo dovoljno vremena da se i za ove strašne ratne zločine odgovara. Bojimo se da netko štiti ubojice, jer u protivnom već bi se nešto pokrenulo. Želimo i hoćemo znati – tko je pobio sve te dječake i djevojčice?
Ne mislite valjda da ćemo za to čekati još 20 godina?

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.