Otvoreno pismo svim braniteljskim i drugim demokratskim udrugama

Otvoreno pismo svim braniteljskim i drugim demokratskim udrugama
Poštovani i dragi prijatelji
sigurno Vam nije promaklo da je ovih dana minsitrica Republike Hrvatske, gospođa Vesna Pusić, uputila poziv ženama iz udruge “Sunčica” da se u znak solidarnosti sa svim žrtvama poredaju u prvom redu na “paradi ponosa” u Splitu.
Kao što i sami znate ova parada se održava uz veliku medijsku potporu, a cilj joj je hrvatsko društvo prikazati kao netolerantno, te se ovom paradom izboriti za prava homoseksualnih osoba, kojih navodno nemaju u Republici Hrvatskoj.
Sama činjenica da homoseksualne osobe održavaju paradu ponosa, a ne paradu protesta, pokazuje da oni sebe ne smatraju nekim posebnim žrtvama, nego samo žele ukazati na to da su ponosni na svoju seksualnu orijentaciju.
Na drugoj pak strani se radi o zahtjevu da se konačno nešto učini za žrtve silovanja, za žene koje su pretrpile najveće zločine od strane jugokomunističke armade u vrijeme Domovisnkog rata. U tom kontekstu je nevjerojatno i ponižavajuće da gospođa minsitrica Pusić žrtve silovanih žena stavlja u istu ravan s navodnim žrtvama koje trpe osobe homoseksualne orijentacije.
Ona svojim istupom ponižava svaku žrvu jugokomunističkog terora, pogotovu na bezobrazan način pljuje u lice ženama koje su jugoslavensko-srpski vojnici za rata i nakon rata masovno silovali i zlostavljali.
Dragi prijatelji, naši branitelji su svojom žrtvom oslobodili Hrvatsku. svojom borbom su omogućili političarima da slobodno djeluju i da na kraju krajeva jako dobro žive od svojeg rada, koji nije uvijek u interesu hrvatskog naroda.
Upravo zbog te žrtve je danas opet neophodno da dignemo svoj glas u obrani prava žrtava Domovinskog rata, na koje hrvatski političari očigledno zaboravljaju ili čak i pljuju.
Pozivamo Vas da se kao udruga ili pojedinci oglasite, da konačno kažete da je dosta ponižavanja i da se pridružite akciji za smjenu minsitrice Pusić.
Pridružite se našoj akciji slanja javnih poziva, mailova, otvorenih pisama Vladi Republike Hrvatske,posebno pak njezinom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Pokažimo im da nismo spremni trpjeti svaki bezobrazluk i ponižavanje. Zoran Milanović i njegova koalicija nisu dobili povjerenje naroda da ponižavaju hrvatske žrtve, nego su dobili povjerenje naroda da državu i narod izvedu iz krize. Ovakve izjave njegovih ministara samo produbljuju podjele i pokazuju da oni nisu zreli ili voljni za odgovoran rad u interesu hrvatskog naroda.
Budimo kreativni i poduzetni, iskoristimo sva demokratska sredstva i pokažimo da nismo ni gluhi ni slijepi na uvrede od strane ministara.
Svojim glasom ili dopisom pokažimo solidarnost sa stvarnim žrtvama.
POMAK – udruga za aktivno oblikovanje demokracije i školovanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.