Arhiva

Filma Jakova Sedlara „ Ni oprostiti ni zaboraviti“ – Poruke naših očeva

Projekciju dokumentarnog filma Jakova Sedlara pod nazivom

Ni oprostiti ni zaboraviti“Poruke naših očeva, održati će se u sklopu obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i Dana mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja,15. siječnja 2024. (ponedjeljak) u 17,00 sati u Vikarijatu Osijek, J. J. Strossmayera 58.

Filma istražuje stradanje Hrvatica i Hrvata u srbijanskim koncentracijskim logorima tijekom 1991. i 1992. godine. Ovaj dokumentarni film otkriva užasne priče koje su samo dio istine o strahotama koje je preživjelo preko 30.000 branitelja i civila tijekom brutalne srbijanske agresije na Republiku Hrvatsku.

Svečanost podizanja hrvatskog barjaka u Dalju

U sklopu obilježavanja obljetnice 1.kolovoza 1991.godine ,Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije dana 31.srpnja 2023.godine s početkom u 12.00 sati u Dalju, ul. Ivana Mažuranića 19 (centar Dalja, ispred trgovine NTL), organizira svečano podizanje hrvatskog barjaka i posvetu spomen obilježja. Hrvatsku će zastava kao simbol slobode i pobjede u Domovinskom ratu podići bivši zatočenici mjesta Dalj čiji su stanovnici kao i drugi mještani općine Erdut za vrijeme Domovinskog rata proživjeli stravičan srbočetnički i jugo fašistički pokolj i zatočeništvo.