Arhiva

Svečanost podizanja hrvatskog barjaka u Dalju

U sklopu obilježavanja obljetnice 1.kolovoza 1991.godine ,Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije dana 31.srpnja 2023.godine s početkom u 12.00 sati u Dalju, ul. Ivana Mažuranića 19 (centar Dalja, ispred trgovine NTL), organizira svečano podizanje hrvatskog barjaka i posvetu spomen obilježja. Hrvatsku će zastava kao simbol slobode i pobjede u Domovinskom ratu podići bivši zatočenici mjesta Dalj čiji su stanovnici kao i drugi mještani općine Erdut za vrijeme Domovinskog rata proživjeli stravičan srbočetnički i jugo fašistički pokolj i zatočeništvo.

„Strategijska obrambena operacija 91./92. godine“

U sklopu obilježavanja Dana osječkih branitelja i obljetnice ustrojavanja 106. brigade ZNG RH, dana 25. lipnja 2021. godine će u prostorijama Vikarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije, Strossmayerova 58, Osijek ( veća dvorana) biti predstavljanje knjige „Strategijska obrambena operacija ´91. / ´92. godine“, s početkom u 17.00 sati.
Knjigu su, u prigodi 30 godina od srbijanske agresije na Republiku Hrvatsku napisali umirovljeni general Vinko Vrbanac i umirovljeni brigadir Stjepan Antolašić. Obojica su hrvatski branitelji i izravni sudionici, u planskom i izvršnom dijelu, Strategijske obrambene operacije, što je garancija istinitog prikaza borbenih događanja iz vremena operacije.
Uz autore, u predstavljanju knjige sudjelovati će, dr.sc. Antonija Huljev a voditelji moderator bit će gosp. Damir Buljević.
Glazbom i pjesmom, promociju će uveličati HOPGD „Zrinski“ iz Osijeka.
Poslije predstavljanja knjige, uz malu gozbu, biti će razgovor i druženje s autorima.